Головна Новини Посадовці Тернопільської ОДА нагріли державу на мільйони

Посадовці Тернопільської ОДА нагріли державу на мільйони

Службою безпеки україни спільно з прокуратурою у Тернопільскій обасті розпочато чотири кримінальних провадження стосовно посадових осіб одного з управлінь Тернопільської обласної державної адміністрації.

Правоохоронці встановили, що посадовці одного з управлінь облдержадміністрації замовили підрядниками у 2016 році будівництво та капітальний ремонт чотирьох об’єктів у різних районах області. Наприкінці бюджетного року чиновники перерахували комерсантам тринадцять мільйонів гривень. Вони за змовою з посадовцями органів місцевого самоврядування прийняли акти виконаних робіт про повну готовність об’єктів. Перевірка засвідчила, що ремонтні роботи в деяких випадках взагалі не починалися, у інших ‒ підрядники «обмежилися» закупкою будівельних матеріалів. повідомили в прес-службі УСБУ.

У документах йшлося про будівництво очисних споруд чергової частини медичного закладу та ремонт дороги у райцентрах області.

Прокуратурою Тернопільської області розпочато 4 кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах).