Головна Новини Порошенко дав орден бабусі свого кума

Порошенко дав орден бабусі свого кума

5Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагородили 87-річну жительку села Нагірянка Чортківського району Мирославу Кіндратівну Федорців – активістку національно-визвольного руху (згідно із Указом Президента України №367/2015 від 27 червня 2015 року ).

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна спільно з головою Чортківської райдержадміністрації Михайлом Сташківом, першим заступником голови райдержадміністрації Валерієм Запухляком, начальником відділу культури, туризму, національностей та релігій РДА Галиною Чайківською, депутатом районної ради Василем Вислоцьким 12 липня привітали жінку та вручили їй державну нагороду. А учасники ансамблю лемківської пісні «Потичок» із с. Нагіряка завітали до Мирослави Кіндратівні з музичним подарунком.

Мирослава Федорців ще в юності стала учасницею організації ОУН. Була ув’язнена за допомогу повстанцям, шість із половиною років провела у таборах. Після заслання працювала на Уралі, згодом переїхала у село Нагірянка. Брала активну участь у пошуку та перепохованні повстанців, а також встановленні хрестів та пам’ятників у Нагірянці. З часу проголошення незалежності України продовжила свою активну діяльність у громадсько-політичному життя держави. Вона і зараз проводить зустрічі з молоддю на тему минулих років підпілля.

101502

Онук Мирослави Федорців – Юрій Стець займає пост міністра інформаційної політики.