Головна Новини Поради тернополянам: як швидко та без шкоди для організму підготувати тіло до...

Поради тернополянам: як швидко та без шкоди для організму підготувати тіло до літнього сезону

До літа залишилось всього кілька місяців, тому всі якомога швидше намагаються вдосконалити свою фігуру та позбутися зайвої ваги. Багато хто в гонитві за ідеальними параметрами, хочуть максимально швидко схуднути, не замислюючись про небезпечні наслідки для свого здоров’я. Як правильно підготувати своє тіло до пляжного сезону – розповіли тренерки спортивного комплексу «WorkoutHall».

Спроби швидко позбутися зайвої ваги з допомогою різноманітних виснажливих дієт можуть стати причиною серйозних хвороб і, навіть, психічних розладів. Харчування має бути, в першу чергу, збалансованим і багаторазовим – 5-6 прийомів їжі упродовж дня невеликими порціями. Правильним рішенням буде звернутися до досвідченого дієтолога та фітнес-тренера. Вони допоможуть підібрати, оптимальний для Вас, раціон харчування та підкажуть, з яких фізичних навантажень варто розпочати.

«Професійний тренер знайде підхід до будь-якого відвідувача та підбере комфортну для нього програму тренувань», – переконана сертифікована фітнес-тренерка спортивного комплексу «Workout Hall» Мар’яна Сенів. За плечима у неї 7 років досвіду роботи. Проводить тренування у різних напрямках та знає, як зміцнити всі групи м’язів і сформувати атлетичну фігуру. Мар’яна також учасниця і переможниця чемпіонатів області та України зі спортивної аеробіки.

«На тренування приходять дівчата з різними рівнями підготовки. Комусь під час групових занять заважко, тоді я пропоную їм індивідуальні тренування, аби вони спробували, ввійшли в ритм і поступово готувалися до групових занять, – розповідає тренерка. – До кожного відвідувача тренери підбирають індивідуальний підхід. Під час своїх тренувань, я показую два варіанти вправ: легший та важчий. Також усі працюють з різною вагою, відповідно до своїх можливостей».

Головним у тренуванні, каже інструкторка, є правильна техніка виконання вправ.

«Звичайно, під час тренування я намагаюся контролювати кожного відвідувача, слідкую за технікою виконання. Але це все легше робити під час індивідуальних занять. Тому новачкам я рекомендую персональні тренування. Неправильне присідання чи положення під час стояння у планці можуть мати погані наслідки для організму. Головне – не нашкодити здоров’ю. Звісно, ми всі хочемо якнайшвидше отримати бажаний результат, але при будь-якому занятті спортом, необхідно, в першу чергу, пам’ятати про здоров’я», – зазначає Мар’яна Сенів.

Всім відомо, що 70% успішності результату в будь-якому спорті залежать від харчування. Про те, яким повинен бути правильний раціон розповіла Інна Круць – інструкторка тренажерного залу в СК «Workout Hall». У дівчини 5-річний досвід роботи у спортивній сфері, має медичну освіту та сертифікат міжнародного рівня з курсу «Інструктор тренажерного залу».

«Перш, ніж починати зміни над своїм тілом, ми повинні налагодити свій раціон харчування, який повинен бути збалансованим і включати в себе всі необхідні поживні речовини для нашого організму, а саме: білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали», – зазначає тренерка.

Також Інна наголошує, що в кожному прийомі їжі повинні бути нутрієнти і правильне їх співвідношення. Складаючи меню правильного харчування їх підраховують, розраховують основний обмін речовин у кілокалоріях, за певними формулами, для кожної людини індивідуально.

«Тому, якщо Ви прагнете до змін свого тіла, без шкоди для здоров’я, чекаю Вас у нашому спортивному комплексі і з радістю допоможу в цьому, як в плані харчування, так і з програми тренувань для схуднення, чи набору або підтримки ваги і покращення якості вашого тіла», – додає Інна Круць.

Також тренери «Workout Hall» наголошують, що до питання схуднення важливо підходити комплексно. Необхідно враховувати всі компоненти: харчування, режим тренувань, режим сну і рівень стресу.