Головна Новини Популярні сиропи для кави

Популярні сиропи для кави

Еволюція кавових напоїв зрештою призвела до появи багатьох їх варіантів. Тепер гурманам цікаво куштувати щось новеньке, незвичайне. Раніше, щоб урізноманітнити смак улюбленого напою, в каву додавали прянощі, спеції та лимон. Сьогодні ж бариста розробили величезну кількість рецептів, основними інгредієнтами яких, окрім кави та молока, стали різні добавки у вигляді сиропів.

Популярність сиропів для кави зростає щодня. З’являються авторські напої з незвичайними уподобаннями, кожна кав’ярня пропонує відвідувачам спробувати щось новеньке, цікаве. Асортимент добавок величезний, але як вибрати для себе найкраще поєднання?

Топ найкращих сиропів для кави

Всі популярні сиропи до кави, які представлені на ринку, можна умовно розділити на кілька груп залежно від смаків:

фрукти та ягоди – досить велика група, яка включає у собі смаки банана, полуниці, апельсина та інших фруктів та ягід;

до категорії десертів, крім усіх улюбленого шоколаду можна знайти смак тірамісу, крем-брюле, пломбір тощо;

горіхові аромати не менш популярні – це мигдаль, фісташки, лісовий горіх, а також кокос та інші;

що стосується прянощів: їх використовували як добавку до кавових напоїв дуже давно, а тепер вони з’явилися і як сиропи. Наприклад, кориця та ваніль.

Різні сиропи поєднуються з різними напоями. Ідеальний для себе рецепт можна відкрити за допомогою простих експериментів. Але ми як приклад розповімо про найбільш поєднані варіанти.

Який сироп для кави краще вибрати

Якщо ви вирішили урізноманітнити своє кавове меню і не знаєте, з чого почати, рекомендуємо звернути увагу на популярні сиропи. До кожного з кавових напоїв можна підібрати сироп, який підкреслить його смак.

Ось кілька прикладів:

Любителям латте та капучино сподобається їхнє поєднання з карамельними сиропами. Ця добавка вразить вас своїм легким смаком. Крім того, вона пом’якшить міцність кави;

Шоколадний сироп чудово доповнить смак кави, звареної по-турецьки, або еспресо. Також ця добавка часто використовується у приготуванні холодних коктейлів на основі кави;

Любите кисло-солодкий смак – додайте до своєї кави ягідний сироп. Малинові або полуничні добавки особливо цікаві у поєднанні з кавою, приготовленою з арабіки;

Кориця гарна практично з будь-яким напоєм – сироп із цим смаком додають як у еспресо, так і в каву з молоком. Він додасть вашому напою пряних ноток і розкриє його з нового боку.

Слід розуміти, що перераховані поєднання – це правило. Власний рецепт ви створите лише експериментуючи з різними смаками та напоями. І багато виробників, щоб заохотити клієнтів до винаходів нових цікавих поєднань, пропонують у своїх каталогах набори сиропів, в яких представлено кілька ємностей невеликого розміру з різними добавками.