Головна Новини Попри закриття шкіл, на Тернопільщині вчителі отримуватимуть заробітну плату

Попри закриття шкіл, на Тернопільщині вчителі отримуватимуть заробітну плату

На Тернопіллі вчителів просять зберігати спокій. У мережі освітяни поширювали інформацію про те, що через запровадження карантину залишаться бз зарплат. Втім, це не так.

Зокрема, на час карантину у школах вчителі продовжуватимуть отримати заробітну плату. І не лише на Тернопільщині, але й по всій території країни, де були введені обмежувальні заходи, пише ternopoliany.te.ua

Про це під час Погоджувальної Ради наголосив голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

“Заклади освіти закриті на карантин. На час карантину за вчителями зберігається заробітна плата. І закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання”, – сказав Бабак.

Тим часом у Міністерстві освіти та науки України розповіли, що педагоги з регіонів і справді почали скаржитися на те, що подекуди їх змушують іти в неоплачувану відпустку на час карантину. У МОН пояснили, що таке рішення незаконне. Згідно з трудовим законодавством, за працівником зберігається середня зарплата, якщо виникла небезпечна для життя та здоров’я співробітника ситуація не з його вини. Якщо ж вчитель або викладач виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, то оплачувати його працю мають з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.