Головна Новини Попри загрозу, на Тернопільщині “процвітає” стихійна торгівля

Попри загрозу, на Тернопільщині “процвітає” стихійна торгівля

В рамках робочого візиту начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець побував разом з в.о. начальника ДПСС в Кременецькому районі Андрієм Зайцем, та начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Олександром Дністряном в Кременці на міських ринках.

   «Новий ринок» уже на завершальній стадії будівництва. Уже незабаром тут працюватимуть наші спеціалісти, які котролюватимуть якість і безпечність м`ясної та молочної продукції, овочів, фрутів, ягід. Приємно те, що даний ринок слугуватиме взірцем для інших районних центрів, адже тут створені усі умови для санкціонованої торгівлі.

  Ознайомилися з роботою лабораторії на ринку в центрі Кременця, який був реконструйований 4 роки тому. Велику роль тут приділяють не лише проведенню досліджень, а й просвітницькій роботі, зокрема, всі підприємці попереджені про випадки захворювання на ботулізм, заборону торгівлі рибними та м`ясними консервами домашнього приготування.

   «Хоча дивує те, що молочно-м`ясний павільйон на момент нашого приїзду був майже порожній. Згідно записів в журналах проведених досліджень в лабораторії на ринку, лише 9 продавців молочної продукції та 3м`ясної звернулися за дозволами на торгівлю. В той час, як перед ринком «розцвітала» стихійна торгівля і покупці ,нехтуючи життям і здоров`ям своїм і своїх рідних, купують цю продукцію. Окрім того, що невідоме походження молочної продукції, стан здоров`я корови та продавця, молоко, сир, сметана годинами зберігається на асфальті, очікуючи свого покупця. Прикро, що свідомість людей «включається» уже після того як щось стається. Бо поки є попит на стихійних ринках, доти буде і пропозиція, і тут не допоможуть ні представники влади, ні поліції, які будуть «розганяти» недобросовісних продавців. А недобросовісні не йдуть торгувати на спеціалізовані торгівельні місця лише через те, що знають що їх продукція може бути недопущена до продажу через невідповідність показників.

   Я вкотре застерігаю жителів області робити покупки продуктів харчування у спеціалізованих торгівельних точках та на офіційних ринках, пам`ятаймо, що від цього залежитьнаше здоров`я», – наголошує начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.