Головна Новини Понад 80 тернопільських учнів отримуватимуть іменні стипендії

Понад 80 тернопільських учнів отримуватимуть іменні стипендії

17 серпня під час сесії міської ради очільник Тернополя Сергій Надал вручив кращим тернопільським школярам сертифікати на отримання іменних стипендій у галузі наук та у номінації «Кращий учень школи». Відповідні рішення були прийняті на сесії міської ради.

Зокрема, 48 школярів отримуватимуть впродовж 2018/2019 навчального року стипендії Тернопільської міської ради у галузях мовознавство, історія, математики, інформатики тощо. Також 33-оє школярів отримуватимуть стипендію міського голови у номінації «Кращий учень школи».

«Досвід попередніх двох років у виплаті іменних щомісячних стипендій показує, що це є добрим стимулом для дітей поглиблювати свої знання у певних галузях, тому цього року місто продовжує практику призначення стипендій, названих іменами відомих тернопільських діячів, – розповідає Сергій Надал. – Стипендії отримуватимуть переможці олімпіад, а також ті школярі, що мають кращі досягнення у 17-ти номінаціях, зокрема у галузях мовознавства, фізики, математики, інформатики, конструювання і  винахідництва, музики, фізичної культури і спорту, учнівського самоврядування та інших».

Претендентів на отримання грошових виплат визначала спеціальна конкурсна комісія з питань освіти та науки після подання кандидатур від кожної школи з числа кращих учнів, пише прес-служба ТМР

Нагадаємо, за кошти міського бюджету цього року також передбачається виплата грошової нагороди випускникам закладів загальної та середньої освіти міста Тернополя за високі досягнення в навчанні за результатами ЗНО.