Головна Новини Понад 70 аптек на Тернопільщині роздаватимуть безкоштовні ліки

Понад 70 аптек на Тернопільщині роздаватимуть безкоштовні ліки

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна закликає мешканців краю скористатися Урядовою програмою «Доступні ліки» та отримати безкоштовні медикаменти.


«1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки», у рамках якої пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності. Для втілення цього проекту Урядом виділено  500 млн. грн.,  Тернопільщина отримала 13 мільйонів гривень. Днями я підписав Розпорядження про розподіл цих коштів між районами нашої області», – зазначив Степан Барна.

Голова облдержадміністрації зауважив, що кількість зареєстрованих в області, які потребують допомоги, –  майже 686 тисяч осіб.
«З одного боку, програма «Доступні ліки» має забезпечити покращення соціального захисту населення області, а з іншого – знизити відсоток смертності. Такий крок буде корисним у питаннях реалізації чергових ініціатив, спрямованих на підвищення якості рівня життя людей області», – констатував Степан Барна.

Він поінформував, що наразі підписано угоди з 70 аптеками області, які готові брати участь у програмі. Приєдналися до програми й усі комунальні аптеки.
Для того, щоб отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки», громадяни повинні звернутися до свого лікаря та отримати від нього рецепт затвердженого зразка. В аптеці пацієнт може вибрати – отримати найдешевший лікарський засіб безкоштовно або обрати іншу торгову марку, доплативши певну суму.
Крім того, з усіх питань можна звертатися на урядову «гарячу лінію» 15-45 або ж на гарячу лінію Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА за номером телефону – (0352) 52-10-71.
Перелік аптек, де можна придбати медикаменти у рамках програми, можна знайти на сайті: http://uozter.gov.ua/PDF/reimb.pdf.