Головна Новини Понад добу гасили пожежу торфовища

Понад добу гасили пожежу торфовища

скачанные файлы5 липня о 14:36 на пункт зв’язку 16-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу, що виникла поблизу села Кути Шумського району на відкритій території торфополя.

На виклик негайно вирушили рятувальники. По прибуттю на місце пожежі встановлено, що горить суха трава на площі 2 га, а також виявлено займання торфу окремими осередками на площі близько 1 га..

Пожежа набирала обертів, існувала загроза поширення вогню на решту території, тож було прийняте рішення про залучення додаткових сил та засобів. На допомогу Шумським вогнеборцям з найближчого рятувального підрозділу, розташованого в місті Кременець, негайно вирушив черговий караул 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. До ліквідації пожежі було залучено пожежну мотопомпу, 3 одиниці техніки сільськогосподарських підприємств, а саме: 2 трактори Т-150 з ковшами та трактор з бочкою для підвозу води ємністю 10 м.куб., всього 19 чоловік особового складу.

Станом на 14:00 годину 6 липня пожежу ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. На місці пожежі працювала оперативна група Управління та Шумської районної державної адміністрації.

З метою недопущення відновлення пожежі пожежно-рятувальним підрозділом проводиться спостереження ділянок пройдених вогнем.