Головна Новини Помер легендарний футболіст з Тернопільщини Іван Ванат

Помер легендарний футболіст з Тернопільщини Іван Ванат

помер

У вічність відійшов легендарний воротар футбольної спільноти Монастирищини та всієї Тернопільської області Іван Миколайович Ванат.

Його серце перестало битися 8 листопада, повідомив екс-голова Монастириської РДА Володимир Геда, зазначає тижневик «Номер один».

«Прийміть щирі співчуття із втрати дорогої людини – чоловіка, батька, дідуся Івана Миколайовича, прекрасного сім’янина. Світла пам’ять про нього завжди залишиться у спогадах монастирищан. Нехай Господь прийме його душу і розмістить там, де всі святі його спочивають», – сказав Володимир Геда.

Останнім часом Іван Миколайович хворів, мав інсульт, знаходився в лікарні. Болячки не відступили…

Похорон Івана Миколайовича Ваната відбудеться сьогодні, 9 листопада.

Нагадаємо, що свого часу Іван Ванат став чемпіоном Тернопільської області серед школярів, виступаючи за команду Монастириського району. Після школи подався у Борщів, де навчався в місцевому технікумі, а також боронив воротар борщівської футбольної команди, адже тоді Монастириський район ліквідували (приєднали до Бучацького), відповідно не було там футбольної дружини. Будучи в армії вигравав з командою військової частини першість округу. Повернувшись з війська до Борщова, працював у місцевому АТП, був водієм автобуса Борщів – Львів. Згодом перебрався до рідних Монастириськів, де продовжив грати футбол і трудився механіком у місцевому РЕСі. В 1972 році через травму коліна змушений був залишитися воротарське ремесло, однак постійно слідкував за виступами місцевих футбольних команд.

Щирі співчуття рідним та близьким!

Джерело