Головна Новини Помер відомий тернопільський журналіст

Помер відомий тернопільський журналіст

17 квітня важка хвороба забрала життя відомого тернопільського журналіста, краєзнавця, історика Григорія Грещука.

Пан Григорій працював у багатьох виданнях краю, зокрема і кореспондентом в обласній газеті “Свобода“. Ось що про нього написали колеги:

Учора не стало відомого тернопільського журналіста, пристрасного публіциста і талановитого краєзнавця ГРЕЩУКА Григорія Григоровича. Цей світ він залишив на 69 році життя.

Доля звела нас, його колег по журналістській ниві,  у редакції газети «Свобода», в якій пан Григорій працював з травня 1998 року до виходу на пенсію. Чудова людина і добрий майстер слова залишив після себе вагомий слід на шпальтах нашого часопису у вигляді цікавих журналістських розвідок, актуальних інтерв’ю та історичних розвідок про минувшину древнього Тернополя. З-під його пера вийшло кілька історико-краєзнавчих книг про Тернопілля та Республіку Комі, де свого часу йому також довелося працювати.

Ім’я Григорія Грещука, який свого часу закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені І. Франка, залишиться в літописі вітчизняної журналістики та пам’яті численних колег творчою працею на провідних ролях у Збаразькій та Гусятинській  районних газетах і міському часописі «Тернопіль вечірній». Свою професійну майстерність він відточував на посадах редактора обласної партійної газети «Тернове поле». У період національного відродження очолював прес-службу Тернопільської обласної ради.

І це добре пам’ятають не лише колеги-журналісти, але і  його земляки із села Кобилля Збаразького району, де Григорій Григорович народився 2 березня 1950 року.

…Здається, що й зараз він – усміхнений, життєрадісний – відчинить двері у редакцію «Свободи»  і, як завжди, привітно скаже: «Ну що, не нудьгуєте без мене?» І відразу ж порине у спогади: «А пам’ятаєте, той-во-во…»

На жаль, все це, таке приємне і до болю знайоме, разом із Гриньком (так ми його люб’язно величали) відійшло у вічність.

Тож хай земля йому буде пухом, а Господь поселить його душу в оселі, де праведні спочивають.

Свободівці різних поколінь і Тернопільська обласна організація НСЖУ