Головна Новини Померла ще одна пасажирка автобуса, який потрапив у ДТП біля Глибочка: винуватця...

Померла ще одна пасажирка автобуса, який потрапив у ДТП біля Глибочка: винуватця аварії досі шукають

Майже місяць після ДТП медики боролись за життя 58-річної Ярослави Цупер.

На жаль, 4 січня її серце зупинилось.

Водій, з чиє вини трапилась аварія, і далі перебуває у міжнародному розшуку.

Слідчі вже перекваліфікували справу щодо ДТП.

4 січня у лікарні померла 58-річна Ярослава Цупер – друга пасажирка, яка від удару вилетіла з автобусу.
Жінку поховали у рідному Глибочку 8 січня, адже чекали на приїзд з-за кордону однієї з доньок., пише 20 хвилин

– Надзвичайно хороша людина була, добра, чуйна, дуже гарна сім’я у неї, ще живуть старенькі батьки, – каже староста Великого Глибочка Надія Зарівна. – Виховала з чоловіком чудових трьох дітей – мала двох доньок і сина. Внуків ростили… Оце якраз той випадок, коли про людину можеш сказати тільки добрі слова. Дуже жаль… Бог забирає до себе найкращих…
58-річна Ярослава сиділа біля водія разом з Ольгою, яка загинула на місці ДТП. Обидві пасажирки вилетіли через лобове скло.

Після аварії жінку доправили до реанімації у тяжкому стані. У неї були серйозні травми хребта і ребер. Коли прийшла до тями, пані Ярослава згадувала про те що сталось:

«Бачимо, що на зустріч нам летить машина, крутить її, я в той момент закриваю очі – і страшний удар у автобус. Відкриваю очі – вже на асфальті».

Нагадаємо, 11 грудня на автодорозі «Обхід м. Тернополя» водій автомобіля Dacia Logan виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в рейсовий автобус.

Внаслідок зіткнення 65-річна Ольга Крива, яка сиділа поруч з водієм автобуса, вилетіла через переднє скло, а після цього потрапила ще й під його переднє колесо. Пасажирка загинула. Ще сімох осіб було госпіталізовано, в т.ч. і пані Ярославу.

Арсен Будій – у міжнародному розшуку Винуватця смертельної ДТП, який через кілька днів втік з лікарні на інвалідному візку та виїхав за кордон, ще не знайшли, кажуть у поліції.

– У міжнародний розшук 23-річного водія Арсена Будія, причетного до скоєння 11 грудня ДТП за участі рейсового автобуса, – повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в області. – Вказаного чоловіка після аварії госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги. Медики заявили, що чоловік у важкому стані і залишати лікувальний заклад йому небезпечно для життя. Також лікарі надали довідку про те, що стан хворого не дозволяє перебувати в умовах ІТТ чи слідчого ізолятора. У зв’язку з цим поліцейські не могли доправити підозрюваного до суду для обрання запобіжного заходу.

За відомостями правоохоронців, 15 грудня підозрюваний у супроводі двох колег та бабусі покинув приміщення лікарні на інвалідному візку. Невдовзі оперативники з’ясували, що підозрюваний разом з родичами перетнув державний кордон в пункті пропуску «Грушів» в бік Республіки Польща, а після цього з матір’ю пересів в таксі марки Volkswagen та продовжив рух в невідомому напрямку.

Правоохоронці перевіряють інформацію про можливе перебування підозрюваного на території Італії. Справу перекваліфікували. Покарання – до 12 років тюрми

Водій рейсового автобусу пан Богдан, як стало нам відомо, і далі возить пасажирів з Тернополя до Глибочка. Чи відремонтували побитий транспорт, чи на рейс вийшов інший автобус – люди не знають. Однак, всі, як один, після ДТП кинулись на захист водія громадського транспорту.

Коли на місце ДТП приїхав чоловік загиблої Ольги і перший шок та біль минув, він одразу видав: “Богдан тут точно не винен”. Богдан – це водій автобуса, який потрапив у ДТП. Сам він зі Збаражчини, але відколи існує цей рейс, відтоді він – кермувальник. Років 15, не менше. Його вже майже як односельця знали всі, адже користувались маршрутом зазвичай тільки місцеві. Усі знайомі один з одним, вітались і з паном Богданом. А той завжди знаходив для людей добре слово чи підбадьорював жартами. Але, стверджують мешканці Глибочка, завжди й був максимально уважним на дорозі.

Одразу після ДТП подія була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – йдеться про смертельну ДТП, де загинула одна людина.

Після смерті Ярослави її перекваліфікували на ч. 3 – загибель кількох людей. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.