Головна Новини Поліція і міська рада шукає хто труїв собак

Поліція і міська рада шукає хто труїв собак

Учора у центрі міста кременчани стали свідками смерті двох безпритульних тварин. Найімовірніше собак отруїли. Ситуація набула широкого суспільного резонансу.

У Кременецькій міській раді прокоментували жахливий випадок: Аби з’ясувати обставини і передумови події ми відразу звернулися до фахівців. Констатувати факт отруєння тварин можна лише після проведення лабораторного аналізу, пояснив начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрій Заєць.

Також він зазначив, що часто люди скаржаться на напади безпритульних тварин у дворах та на вулицях міста. Кременецька міська рада попри те, що місто, на жаль, вважається неблагополучним по сказу, категорично проти негуманних способів регулювання популяції безпритульних тварин. Окрім цього, за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність. Ніхто з працівників міської ради, чи підприємств які входять до підпорядкування, не піде у супереч закону. Жахлива ситуація, що трапилася із тваринами, завдає шкоди не лише моральному стану свідків, а й негативно впливає на імідж нашого міста, яке щодня відвідують туристи. Сьогодні міська рада робить все можливе аби підняти авторитет міста, налагоджує дружні та робочі стосунки із містами сусідніх країн (зокрема Євросоюзу).

До Кременця часто приїздять іноземні делегації (остання була кілька днів тому). Тож міська рада в жодному разі не стала б ініціатором злочину, який так обурив кременчан і шокує гостей. Більше того, прикладемо максимум зусиль, аби спільно із працівниками нацполіції встановити тих, хто познущався із тварин.

Як пояснив, Андрій Заєць, поліція повинна відстежувати такі ситуації, як несанкціоноване отруєння тварин. Тож наразі необхідно залучити службу ветеринарної медицини, яка встановить, чим саме собак отруїли. Це суттєво допоможе у подальшому проведені розслідування.
Кременецька міська рада, Пульс Кременця