Головна Новини Поліція затримала чоловіка, який порвав Євангеліє у церкві на Божій горі (Відео)

Поліція затримала чоловіка, який порвав Євангеліє у церкві на Божій горі (Відео)

Вандалізм на Божій горі в Кременецькому районі. Невідомі у ніч на Благовіщення залізли в храм Православної Церкви України та осквернили найбільші святині храму. Те, що в невеличкий храм вдерлися чужі – селян шокувало.

Місцевий отець каже – це вже другий напад. Цього разу після завданої шкоди – звернулися в поліцію. Повідомляє канал Тернопіль1 Божа гора – знана серед паломників святиня, де розташований давній скельний монастир. Кілька років тому тут облагородили територію і збудували невеличкий дерев’яний храм. Цьогоріч на Благовіщення прихожани побачили, що каплицю понищили: вибили вікно, взяли престольне Євангеліє і порвали його. Від рук вандалів постраждала і печерна церква, яка розташована поруч. Там порізали, побили ікони та намалювали сатанинські написи,
“На цій іконі, в зіницях Ісуса Хреста намальовані перевернуті хрести і написані написи, які мені важко розшифрувати. Але я вважаю, що це богохульні написи”, каже настоятель храму Святої Трійці о.Василь Дідик. Такі випадки нищення церковного майна тут не поодинокі, кажуть люди. Лише за останній місяць – це другий. Першого разу зловмисникам не вдалося проникнути в середину церкви, просто порозкидали сміття навколо, розповідає жителька с.Великі Бережці Галина Кусь.

У поліції кажуть – винуватця вандалізму вже знайшли. Це психічнохворий чоловік, який тимчасово живе в селі неподалік Божої Гори. Зараз порушено кримінальне провадження і ведеться розслідування. Однак невідомо чи ця людина з розладами психіки відповідатиме перед законом. Наразі, підозрюваний проходить психіатричну експертизу.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EaQg3dmh07A&w=560&h=315]