Головна Новини Поліцейські Тернопільщини розпочали десять кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства

Поліцейські Тернопільщини розпочали десять кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства

Про це на конференції  у тернопільському прес-клубі повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Серед спікерів також були Ольга Галушка, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами  Тернопільській області та Ольга Мазаєва, громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА.
Зі слів Олександра Богомола, станом на 23 жовтня на території Тернопільської області зафіксовано 140 фактів пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. З них до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено десять повідомлень про злочини, за сорока шістьма матеріалами перевірки складено протоколи про адміністративні правопорушення.
Одне з останніх повідомлень, що внесено до  Єдиного реєстру досудових розслідувань – хуліганські дії щодо одного з кандидатів на посаду міського голови. Подія трапилася 22 жовтня близько 19 години на вулиці Олени Кульчицької в Тернополі. Невідома особа, яка на даний час ще не встановлена, з мотивів явної неповаги, грубо порушуючи громадський порядок, спричинила тілесні ушкодження та облила зеленкою кандидата в мери. Поліцейські встановлюють особу зловмисника. Його дії кваліфіковано частиною 1  статті 296 ККУ.
-У день виборів на території області окрім охорони правопорядку на дільницях поліцейські також працюватимуть у групах, – розповів Олександр Богомол. – Зокрема, створені групи кінологів, вибухотехніків, слідчо-оперативні групи, групи реагування патрульної поліції, також будуть залучені резерви Національної гвардії та спецпідрозділів поліції. Ми всі працюватимемо заради безпеки виборців та щоб процес голосування пройшов без порушень.
Олександр Богомол також звернувся до кандидатів, представників політичних сил та громадян бути відповідальними  й  дотримуватися вимог чинного законодавства у день виборів і не забувати про епідеміологічну ситуацію, тому приходити на дільниці в масках, дотримуватися соціальної дистанції.