Головна Новини Поліцейську-наркоманку звільнять через суд

Поліцейську-наркоманку звільнять через суд

Перший місяць роботи минув для тернопільських патрульних. З 12 березня 2016 року вони почали слідкувати за порядком на вулицях і парках міста, у громадських місцях, виїжджати на сімейні сварки, забезпечували охорону під час проведення масових заходів. Та найбільше уваги приділили водіям і пішоходам. Їм вдалося розчистити центральні вулиці міста від припаркованих з порушенням автомобілів. І зараз водіїв, які зупиняються під забороненими знаками або залишають автомобілі де заманеться, поменшало. За місяць поліцейські склали 1880 адміністративних протоколів про порушення правил дорожнього руху і виписали штрафів на 520 тисяч гривень.

Та не обійшлося без скандалів і в самій патрульній службі. У кінці березня серед працівників виявили дівчину, яка вживала наркотики. Її одразу відсторонили від виконання службових обов’язків, але з роботи ще не звільнили.

«Стосовно неї ще триває службове розслідування, – повідомив Володимир Струк, начальник УПП в Тернополі. – Вона була відсторонена від виконання службових обов’язків миттєво. У дівчини зовнішніх ознак наркотичного сп’яніння не було, але коли патрульні проходили медогляд, в неї були виявлені залишки наркотичної речовини в організмі. Чи її звільнять покажуть результати службового розслідування, за таке можуть звільнити. Щоб прийняти рішення треба мати рішення суду. Ми направили до суду протокол про керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння. Тривають також перевірки нормативних документів. Результати службового розслідування будуть оприлюднені після його завершення».

У засобах масової інформації було також повідомлення, що під час затримання тернополянина поліцейські зламали йому руку. Начальник поліції Володимир Струк зазначив, що підтвердження цієї інформації вони не отримали.