Головна Новини Полонені розповіли правду про терористів і російську армію

Полонені розповіли правду про терористів і російську армію

Військовополонені із Тернопільщини, яким пощастило повернутися з полону додому, розповідають про нелюдські умови утримання в полоні терористів та постійні знущання над ними.

Найдовше із тернополян пребував у полоні військовослужбовець ЗСУ Федір Т. 211 діб. За цей час він встиг і попрацювати і поголодуати, ось що розповідає: «…У полоні мене тримали в підвалі колишнього Донецького СБУ. На той час там уже перебувало 50-60 українських бійців, зокрема й поранені. Спали ми на бетонній підлозі, годували нас недоїдками їжі бойовиків. Нас примусово змушували виконувати різноманітну роботу (діставати з-під завалів в Донецькому аеропорті трупи терористів та тіла загиблих українських вояків, розбирати розбиті будинки)…».

Володимиру М. Пощастило більше його утримували 76 діб у постійному голоді.

«…Харчування було недостатнім, належної медичної допомоги не надавали. Полон супроводжували постійні побої та морально-психологічне знущання…».

Іван Г. військовослужбовець ЗСУ, перебував у полоні 47 діб:

«…У полоні мене утримували в м. Сніжне Донецької області в приміщенні ізолятору тимчасового тримання райвідділу міліції. Полонених було так багато (понад 200 осіб), що навіть не було де присісти, спали по черзі на бетонній підлозі. Усіх полонених змушували працювати з шостої ранку до пізньої ночі: розміновували поля (ризикуючи життям, без спеціальних засобів), розбирали пошкоджену військову техніку на металобрухт, розбирали завали. За будь-яку провину (наприклад, повільність в роботі) жорстоко били…».

Віталій В. військовослужбовець ЗСУ, який перебував у полоні 20 діб, без можливості помитися поїсти та в умовах зовсім не пристосованих для утримання людей:

«…Мене та інших полонених утримували в автомобільних боксах, які зовсім не були пристосовані для перебування там тривалий час людей. Годували нерегулярно неякісною їжею, столового посуду взагалі не було. Бойовики не дотримувалися жодних санітарно-гігієнічні умов утримання полонених. Поранені українські бійці фактично були кинуті напризволяще без медичної допомоги…».

Нагадаємо, що Двох тернополян захопили в полон російські військовослужбовці