Головна Новини Поклонитись Нерукотворному образу, який в Тернопіль везе Ігор Гуда, можуть усі християни...

Поклонитись Нерукотворному образу, який в Тернопіль везе Ігор Гуда, можуть усі християни незалежно від конфесії

Поклонитись  Нерукотворному образу Христа зможуть всі охочі християни з різних конфесій: Тернопільщина очікує на прочан з різних регіонів. Про це на прес-конференції зазначив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Нагадаємо, з 12 по 22 лютого за підтримки Благодійного фонду Ігоря Гуди “Твори добро” на Тернопільщині перебуватиме чудотворна ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа.

Ікона — унікальна християнська святиня, адже це відбиток обличчя Христа. Зберігається ікона при особливих умовах у Ватикані й втретє за всю історію покине Папську захристію.

Як розповів на прес-конференції судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ отець Роман Дутчак, який відповідальний за організацію перебування ікони, поводитись з нею треба дуже обережно.

— Під час перебування ікони не можна фотографувати. Я хочу, щоби до цього поставились з розумінням. Не зможуть знімати ікону ні журналісти, ні люди, це один з пунктів, які прописані в договорі, — пояснив отець.

Митрополит Василій Семенюк пояснив, що поклонитись іконі зможуть всі охочі. Так, виявили бажання приїхати керівник Луцького патріархату, Коломийсько-Чернівецької єпархії, Бучацької єпархії, є зголошення зі Закарпаття.

Тож деякі деканати будуть поклонятись у Зарваниці, деякі деканати будуть розприділені на Тернопіль. Доступ до ікони забезпечать цілодобовий, таким чином помолитись біля неї зможуть і вдень, і вночі. Сама святиня буде розташована під захисним склом.

— Двері відкриті для всіх, навіть вірян з інших парафій. Навіть в Зарваниці ми ніколи не забороняємо, щоби приходили православні. Двері відкриті, хай моляться, Матір Божа для всіх одна. Не буде пріоритету, що то православні, а то греко-католики, буде черга одна для всіх, всі ми діти України, всі ми християни, — зазначив Василій Семенюк.

Митрополит розповів, що на місті будуть спеціальні іконки, які зможуть взяти віряни.

— Добре тою іконкою притулитися до тої великої ікони. Якщо навіть роблять копії ікон, то приставляють до оригіналу. Дехто схоче багато молитись, моліться вже тоді, коли стоїте в черзі, а прийшли до ікони, то можна сказати: «Ісусе, вітаю тебе, дай миру в країні».

Нагадуємо, чудотворна ікона перебуватиме у Зарваниці з 12 по 15 лютого, у Тернополі – з 16 по 22 лютого. На Тернопільщину вона прибуде за підтримки Ігоря Гуди, який взяв на себе всі витрати.