Головна Новини Пожежники, кінологи та вибухотехніки обстежують тернопільські храми (Фото)

Пожежники, кінологи та вибухотехніки обстежують тернопільські храми (Фото)

На щастя, заходи відбуваються у межах профілактики та вчасному запобіганню небезпеки.

Напередодні Великодніх свят поліцейські та працівники служби надзвичайних ситуацій краю перевірятимуть різноманітні культові споруди міста та області. Профілактичні заходи відбуватимуться за для  виявлення  вибухонебезпечних предметів та легкозаймистих речовин, які можуть призвести до виникнення пожеж чи іншої небезпеки.

Основна мета таких відпрацювань – забезпечення належного правопорядку та благополуччя громадян під час свят, – зазначає начальник відділу превенції патрульної поліції Тернопільського відділу поліції Іван Паньків. – Пожежники, кінологи та вибухотехніки ретельно перевірятимуть усі об’єкти.

Обстеження храмів – не єдині заходи безпеки. Поліцейські проводитимуть профілактичні бесіди з настоятелями церков, а також і з парафіянами. Вони нагадуватимуть як діяти у разі виникнення небезпечних ситуацій.
Великдень – це неймовірно важливе і масштабне релігійне свято, чия історія сягає в глибоке минуле. Останній тиждень перед Паскою знаменується багатьма древніми традиціями. Його називають Страсним тижнем або Великим тижнем – це дні, коли церкви відвідують багато прихожан, тож рятувальники та правоохоронці закликають усіх бути особливо бережними та уважними.