Головна Новини Пожежа на спиртобазі в Збаражі – вода на прилеглій території може бути...

Пожежа на спиртобазі в Збаражі – вода на прилеглій території може бути заражена

23 червня 2018 року у м. Збараж на Тернопільщині відбулося загоряння приміщення спиртобази. Пожежу вдалося ліквідувати, мешканців прилеглих будинків було тимчасово відселено.

Сьогодні відбулося засідання техногенної комісії при Збаразькій районній державній адміністрації, участь у якій взяли начальник районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Богдан Табака та директор Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби Олег Васильків. Члени комісіі обговорили наслідки пожежі та визначили ряд заходів щодо недопущення завдання збитків населенню.

Зокрема, члени комісії прийняли рішення відібрати проби води у криницях та з кранів централізованого водопостачання у помешканнях приватного сектору на вулицях Зелена і Заводська на органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники. Так як при ліквідації пожежі, з метою недопущення перекидання вогню, саме ці будинки пожежники поливали водою та піною.

Працівники Збаразької державної районної лікарні ветеринарної медицини здійснили подвірний обхід будинків на прилеглих вулицях на предмет виявлення загиблих чи травмованих під час гасіння пожежі домашньої птиці та тварин. Постраждалих не виявлено.

Ситуація знаходиться під контролем керівництва Держпродспоживслужби. Про результати досліджень прод води буде повідомлено після проведення усіх необхідних досліджень.