Головна Новини Подружжя яке організувало злочинну мережу гральних закладів відбулося невеликим штрафом

Подружжя яке організувало злочинну мережу гральних закладів відбулося невеликим штрафом

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження стосовно Олександра та Інни Д., визнав подружжя винниму вчинені злочину за ч.1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).

Як встановлено судом, у період із червня до середини жовтня 2016 року подружжя Д. для особистого збагачення, займались гральним бізнесом у Тернополі та Чорткові.

З цією метою в орендованих на підставних осіб приміщеннях встановили персональні комп’ютери, в яких з метою приховування злочинної діяльності та уникнення кримінальної відповідальності були відсутні жорсткі диски. Доступ до азартних ігор в електронному (віртуальному) казино забезпечувався шляхом під’єднання USB флеш-накопичувачів із програмним забезпеченням для роботи з електронною платіжною системою та підключенням до мережі Інтернет.

Удосконалюючи свою незаконну діяльність та з метою конспірації, у липні 2016 року Олександр Д. на гральних закладах розмістив логотип державної лотереї “Золотий тріумф”.

13 жовтня 2016 року в ході проведення працівниками поліції санкціонованих обшуків гральних закладів, у приміщеннях виявлено і вилучено 167 системних блоків, 163 монітори, 97 флеш-накопичувачів та понад 199 тис. 400 грн. готівкових коштів нелегального прибутку.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину визнали повністю, щиро розкаялись і відмовились від дослідження доказів у кримінальному провадженні. Суд роз’яснив, що у такому випадку вони позбавляються права оскаржити обставини справи в апеляційному порядку, з чим вони погодились.

На підставі наведеного, суд прийшов до висновку, що з метою виправлення та перевиховання обвинувачених їм слід призначити покарання у межах санкції статті обвинувачення у виді штрафу в мінімальному розмірі, тобто 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 тис. грн. Кожному.

Вирок набрав законної сили.