Головна Новини Подружжя чортків’ян шиє та безкоштовно розповсюджує захисні маски

Подружжя чортків’ян шиє та безкоштовно розповсюджує захисні маски

Чортків’яни Анна Надкернична (Солтис) і її чоловік Юрій Солтис шиють  та безкоштовно розповсюджують захисні маски для людей, які у зв’язку з карантином в країні наразі стали дуже потрібними, пише Чортків Сіті

Другий місяць поспіль, починаючи з середини березня, чоловік і жінка на волонтерських засадах не припиняють процес пошиття масок і діляться ними просто на вулиці з перехожими.

Зі слів пані Анни, шиє в основному чоловік, а вона йому здебільшого допомагає – кроїть, робить заготовки тощо. Але вже й сама шиє: пан Юрій – вдень, а вона – переважно вночі. За місяць часу вони разом виготовили близько 2200  масок і роздали безкоштовно.

Їхні маски, крім чортків`ян, носять у Херсоні, Києві, Івано-Франківську, Львові та інших куточках України. Замовляють через соцмережі. Тільки за вчора, 25 квітня,  пошили 160 штук, яких уже на сьогодні практично немає. Нещодавно для Чортківської установи виконання покарань пошили 80 масок

Пані Анна готова поділитися з кожним результатом спільної з чоловіком праці абсолютно безкоштовно. Пишіть їй на месенджер за цим посиланням.