Головна Новини Податківці відмолювали гріхи в Зарваниці

Податківці відмолювали гріхи в Зарваниці

Вже традиційними стали щорічні професійні прощі у всесвітньому Марійському відпустовому місці – духовному центрі с. Зарваниця. 3 липня цього року така проща відбулася для працівників ГУ ДФС у Тернопільській області та ветеранів, які працювали в органах податкової служби області.

До представників Тернопільщини долучилися також колеги з Івано-Франківської області.

Під час Богослужіння прочан привітав Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Проповідник наголосив про особливий святий 2016 рік, який проголошений у всій Вселенській церкві Роком Божого милосердя: «Що це означає для мене, для мого духовного життя? Щоб відносини між нами ставали такими, якими хоче Бог, щоб приносили мир, радість. Ми є виконавці закону милосердя, який є дуже простий і доступний для кожного. У цей святий рік Господь хоче, щоб ми були дітьми милосердя. Переступаючи ці символічні двері Божого Милосердя Храму Пресвятої Богородиці, кожен може почерпнути дуже багато Божої благодаті».

Звертаючись до прочан професійної прощі, Владика подякував їм за християнську позицію: «Ці дві хоругви, як два живі знаки, за якими стоять живі люди. Дякую Вам, дорогі, що незважаючи ні на що, у цей складний час і несприятливий час і несприятливі обставини за будь-яких умов Ви є християнами. Сьогодні цією прощею Ви заявляєте про це. Ми сьогодні молимось, щоб Божа благодать проникла до всіх куточків Державної фіскальної служби і навіть до тих найтемніших, де ще потрібно Боже світло».

Після освячення води прочани пройшли з молитвами Хресну дорогу, відвідали усі святині Марійського Духовного центру, купались у джерелі Святої Анни, поклонились чудотворній Зарваницькій іконі.

Як зазначила голова Ради Тернопільської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників органів ДФС Оксана Наконечна, такі прощі дають працівникам фіскальної служби духовне очищення та сповнюють вірою у краще майбутнє держави, згуртовують колектив.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області