Головна Новини Податкова поліція доводить до суду 10% справ (інфографіка)

Податкова поліція доводить до суду 10% справ (інфографіка)

Тернопільські експерти обгрунтували доцільність виокремленння податкової поліції в окрему структуру. Вони вважають, що таким чином покращиться коефіцієнт корисної дії органу розслідуання фінансових порушень.

Експертно-аналітична група “Акцент” підтримує заяви Реанімаційний Пакет Реформ – РПР, громадських організацій, експертів, народних депутатів України, Міністра фінансів Олександр Данилюк / Oleksandr Danyliuk щодо доцільності ліквідації податкової міліції і створення нового органу розслідування фінансових правопорушень фінансової поліції.
Ми переконані, що без цього кроку не може відбутися радикального поліпшення інвестиційного клімату. Для ілюстрації цього факту, учасник Експертно-аналітична група “Акцент” Володимир Угрин підготував матеріал про результати діяльності податкової міліції в 2013-2015 рр.
Основні висновки – до суду доходить менше 10% справ, у яких закінчено строк розслідування за статтею “Ухилення від сплати податків”!


Основною підставою для закриття справ є встановлена відсутність події кримінального правопорушення; встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення; не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати.


Ось так виходить, податкова міліція відкриває кримінальну справу, розслідує і виявляється, що кримінального порушення, то не має або відсутні докази. Не виключено, що в таку діяльність втручається корупційна складова, про що в ЗМІ регулярно появляється інформація. А це все відбивається на діяльності конкретних платників податків.