Головна Новини Погода у липні: яких “сюрпризів” варто очікувати жителям Тернопілля

Погода у липні: яких “сюрпризів” варто очікувати жителям Тернопілля

У липні в Україні нарешті настане справжня спека. Але синоптики вважають, що не можна виключати і появу дощів з грозами. Американські метеорологи спрогнозували, що на території східної Європи сухе спекотне повітря з західної частини континенту зіткнеться з вологим середземноморським атмосферним фронтом. Саме тому нас чекають грози з блискавками і опадами у вигляді граду. Фахівці також не виключають появи пилових вихорів і смерчів. У зв’язку з цим на заході України не виключені повені і штормовий вітер, пише znaj.ua

Прогнози українських синоптиків схожі із західними. На їхню думку, в липні в Україні буде спекотно, але з дощами. Другий літній місяць принесе цілих чотири циклона: 3-5, 8-11, 19-21 та 24-27 липня. Однак розподілятися вони будуть нерівномірно: в одній області може випасти до 40-55 мм, а в інших областях не капне.

За довгостроковими прогнозами в липні денна температура повітря буде коливатися в межах + 28 … + 32ºС.

Зокрема, на території Західної України синоптики прогнозують дощову і похмуру погоду. На початку місяця буде до 22ºС. Вже з середини липня температура повітря піде вгору, але дощі посиляться.