Головна Новини Повернувся в “пекло”, щоб врятувати друга: історія 16-річного героя з Угринова

Повернувся в “пекло”, щоб врятувати друга: історія 16-річного героя з Угринова

16-річний хлопець з Тернопільської області став героєм тому, що відразу після вибуху газу в сільському клубі повернувся туди і витягнув товариша без свідомості. Ця трагедія сталася рік тому, 3 січня 2020 року. Але про юного підлітка не забули. Українці шляхом голосування в мережі вибрали історії сучасних героїв, пише РБК-Україна

Як повідомляється в сюжеті ТСН, в селі Угринів Підгаєцького району рік тому у клубі виникла пожежа і прогримів вибух. В результаті вибуху постраждали вісім неповнолітніх у віці від 12 до 17 років, які репетирували виступ різдвяного вертепу в клубі. Всі вони опинилися на лікарняних ліжках зі страшними опіками.

Сергій Гловицький був у цей час у клубі, але побачив, що там ще хтось залишився. Тоді він прийняв рішення повернутися і врятувати товариша.

“Я забіг назад в клуб, а там лежав це хлопець. Я взяв його за капюшон і потягнув за собою”, – пригадує події того дня Сергій.

Як виявилося, в клубі вибухнув газ, якого там бути не повинно. Всі хлопці опинилися в реанімації в дуже важкому стані. Серед них був і врятований Сергієм товариш. Мама підлітка згадує, що першими словами сина було прохання покликати свого спасителя.

“Він просив, щоб я йому подякувала, а також сказала спасибі його матері, яка виховала справжнього героя. Він допоміг дітям”, – згадує мати врятованого підлітка.

Сам Сергій не розповідав нікому про свій вчинок. Можливо, ніхто про це ніколи б і не дізнався, але врятований хлопчик розповів, хто подарував йому життя.

https://1plus1.video/video/embed/U2wpT3iC

Читайте також: “Якби не ваше серце, доброта”: хлопці, що постраждали від вибуху газу подякували всім за поміч (Відео)