Головна Новини Віктоp Овчаpук завітав на Всеукpаїнський пластовий табіp

Віктоp Овчаpук завітав на Всеукpаїнський пластовий табіp

Дванадцятий Всеукраїнський пластовий табір історичної стилізації «Світанкові віхи: спадок Олександра» цьогоріч проходить біля с.Дичків, що на Тернопільщині. Цей літній табір організований на території України 5-им куренем УСП, 20-им куренем УПС “Орден Хрестоносців” та Референтурою Рольового Руху. У цьому році участь у таборі беруть 130 пластунів з Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Харківської, Івано-Франківської областей та м.Київ. Організовує захід комунальна установа Тернопільської обласної ради «Обласний пластовий вишкільний центр».

За легендою табору помер Олександр Македонський, учасники поділились на дрібні «країни», які боряться за владу в імперії та відновлення єдності. Переможе та «держава», яка найглибше зануриться в історію тих часів, знайде відповіді на складні запитання, найкраще зорганізується для боротьби. У «державах» потрібно налагодити забезпечення питною водою, харчуванням та побутовими зручностями. У програмі багато змагань, рольових та теренових ігор, тренінгів з лідерства, тімбілдінгу і традиційні пластові вечірні ватри.

Участь у цьогорічній вечірній ватрі взяв голова обласної ради Віктор Овчарук.

“Важко описати словами  дух, який тут панує: учасники буквально дихають і живуть епохою, яку відтворюють. Окрім майстерної рольової гри та вміння виживати в польових умовах, юнаки та юначки вивчають найважливіше – історію. Адже лише знаючи минуле, наша молодь зможе формувати гідне майбутнє”, – зазначив Віктор Овчарук.