Головна Новини Поблизу Тернополя відбувся фестиваль байкерів

Поблизу Тернополя відбувся фестиваль байкерів

Шумно та весело у Великогаївські громаді було у неділю 29 липня 2019 року. В цей день пройшов перший фестиваль мотоциклістів «Байкер – FEST». На основній локації стадіон  с. Великі Гаї зібралася чимала кількість учасників з різного типу байками, від міні до мотоциклів з колясками.

Привітав  учасників фестивалю голова Великогаївської сільської ради ОТГ Олег Кохман, який звернувся до них зі словами подяки за можливість побачити і зрозуміти байкерський рух з близька. Він також  зазначив, що ця подія надасть змогу усім присутнім побачити красу Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

Всі разом виконали гімн України і зробивши декілька кіл  доріжками Великогаївського стадіону, під супровід працівників Національної поліції та невідкладної медичної допомоги байкери вирушили у подорож маршрутом: с.Великі Гаї – с.Товстолуг – с.Білоскірка – с.Грабовець – с.Баворів – с.Смолянка – с.Скоморохи – с.Великі Гаї. Під час поїздки учасники зробили декілька зупинок, для перепочинку.

У с. Баворів староста сіл. Баворів та Заставє Надія Салабай розповіла про історію створення цих сіл, історії з підземними ходами костелу  і церкви та про проекти які реалізовані у цих селах вже після створення Великогаївської громади.

У с. Скоморохи зустрів мотоциклістів староста сіл Прошова, Смолянка, Скоморохи та Теофілівка Ігор Прус, який провів екскурс селом Скоморохи та показав, як у селі готуються до відзначення Дня села Скоморохи.

У зворотньому напрямку зупинка була запланована біля ставу. між селами Товстолуг і Білоскірка  де старости сіл Грабовець і Білоскірка Микола Дорош та сіл Товстолуг і Застінка Юрій Присяжний розповіли про туристичні місця та місця для відпочинку своїх сіл. Також до байкерів звернулися працівники Національної поліції, які пригадали усім про правила поводження на дорозі і на мотоциклі зокрема.

На фініші маршруту, стадіоні с. Великі Гаї, голова Великогаївської громади Олег Кохман вручив усім учасникам  пам’ятні подарунки від Великогаївської об’єднаної територіальної громади та запевнив що це не останній такий фестиваль на території нашої громади.