Головна Новини Поблизу села на Тернопільщині виявили 100 артилерійських снарядів

Поблизу села на Тернопільщині виявили 100 артилерійських снарядів

 

Сьогодні 7 червня о 1:20 поблизу польової дорогои Юстинівка – Вівся Підгаєцького району виявлено 100 артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

На виклик направлено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Після проведення обстеження території, прилеглої до місця небезпечної знахідки, всі виявлені боєприпаси будуть вилучені та знищені в безпечному місці шляхом контрольованого вибуху.

До слова, вчора о 12:30 на полі технічних культур в с. Воробіївка Зборівського району місцевими жителями виявлено 152 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Того ж дня о 17:00 в с. Баранівка Бережанського району виявлено 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!