Головна Новини Поблизу віадука на Теребовянщині здійснили толоку

Поблизу віадука на Теребовянщині здійснили толоку

Кажуть, що віадук біля Теребовлі належить до тих мостів, від який перехоплює подих. Для того, щоб у відвідувачів цієї унікальної родзинки нашого краю не відбирало ще й мову, Туристично-інформаційний центр м. Теребовля минулого тижня організував толоку.

До прибирання території навколо мосту долучилися працівники ТІЦу, музею-майстерні, учні та вчителі Плебанівської школи, бібліотекарі, небайдужі жителі, працівники комунального підприємства “Теребовля”, які виділили техніку для вивозу сміття. Допоміг і староста села.

Під час толоки від зарослів і сміття очищений потічок.

“Через Плебанівський віадук проляже один із туристичних веломаршрутів, яким будуть подорожувати гості Теребовлянщини. Після ретельного обстеження території ми побачили багато сміття, яке аж ніяк не красить таку природньо і архітектурно чудову місцину”, – розповідає директор ТІЦ Степан Зелінський.

ТІЦ висловлює подяку усім, хто долучився до толоки, та закликає любити і шанувати красу рідного краю як мінімум чистотою та охайністю, пише Теребовля – твоє місто

120-річну пам’ятку архітектури – залізничний міст, який має 9 арок із місцевого каменю зводили тутешні будівельники під керівництвом австрійських інженерів у час, коли ці території належали Австро-Угорщині. Схожий міст є у шотландському селі Гленфіннан. Відомий він завдяки фільмам про Гаррі Поттера. Саме ним головні герої їхали в Хогвартс.