Головна Новини Платники Тернопільщини віддали українській армії 62,5 мільйонів гривень

Платники Тернопільщини віддали українській армії 62,5 мільйонів гривень

З початку року жителі області перерахували до бюджету 62,5 млн грн військового збору. Виконання прогнозного показника становить 106,8%.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, перерахована до державної скарбниці у вигляді військового збору сума зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10,2 млн  грн або на 19,5%.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та низку інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.