Головна Новини Плавець Ілля Султанов привіз із Польщі три медалі

Плавець Ілля Султанов привіз із Польщі три медалі

Досить успішно виступила національна дефлімпійська збірна команда України на Першому чемпіонаті світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху, що проходив у місті Гливиці (Польща).

У доробку українських плавців з порушеннями слуху 28 високих нагород, серед яких: 2 золоті, 15 срібних та 11 бронзових медалей, а також – третє загальнокомандне місце в офіційному медальному заліку, а за кількістю медалей – українці стали другими.У чемпіонаті взяли участь 140 спортсменів з 21 країни, збірна команда України була представлена 21 спортсменом (8 жінок та 13 чоловіків). На змаганнях було розіграно 46 комплектів нагород, також цей чемпіонат світу – перші міжнародні змагання після тривалої перерви у зв’язку с пандемією Covid19 (з 2019 року).У складі української збірної виступав і представник Тернопільського «Інваспорту», вихованець КДЮСШ імені Юрія Горайського Ілля Султанов.

Ці змагання були для спортсмена дебютними, однак надзвичайно успішними. Ілля виборов ІІІ місце на дистанції 50 м вільний стиль (із результатом 23.18 ), ІІІ місце на дистанції 50 м батерфляй (із результатом 24.99 ), а також команда плавців зайняла ІІ місце у естафеті 4х50 м (комплексне плавання). Тренер спортсмена Марина Дзюбановська.Загалом, як ідеться на офіційному сайті Спортивної федерації глухих України, багаторазовими призерами стали усі, без виключення, плавці української команди (з врахуванням естафет).

В естафетному плаванні національна збірна займала призові місця в усіх, без винятку, видах програм естафет. Це ще раз підтверджує, що Україна утримує високі позиції у світовому дефлімпійському плаванні.