Головна Новини Питанням забезпечення Тернопільщини вагонами й тягачами займатиметься робоча група

Питанням забезпечення Тернопільщини вагонами й тягачами займатиметься робоча група

За підсумками виїзної наради Мінаргополітики, Укразалізниці та Мінінфраструктури, яка відбулася у п’ятницю минулого тижня в облдержадміністрації, вирішили створити робочу групу, щоб разом напрацювати спільні пропозиції та алгоритм дій щодо забезпечення Тернопільщини вагонами і тягачами. Участь у нараді взяло керівництво цих структур, голова ТОДА Степан Барна, його профільний заступник Іван Крисак, а також представники гірничодобувної галузі та сільського господарства.

Виконавчий директор регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Володимир Крот запропонував сформувати шість ступінчатих маршрутів. Це, як він наголосив, не вирішить проблему в повному обсязі, але дозволить забезпечити регулярне вивезення зерна та будівельних матеріалів зі станцій (див. інфографіку).

У свою чергу голова Степан Барна звернувся до представників Укразалізниці з проханням підтримати одні одних. Він підкреслив: «З одного боку, є пропозиція бізнесу залучати капітальні вкладення в реконструкцію і відновлення вагонопарку і станцій. З іншого – ми готові піднімати питання щодо підтримки залізниці. І я готовий виступати комунікатором на рівні Кабміну та Верховної Ради».

Степан Барна запевнив, що не хотів загострювати питання із забезпеченням вагонами та тягачами, але ситуація не покращилася. «За підсумками наради, – резюмував він, – буде працювати робоча група, яка повинна внести пропозиції, а саме: які завдання ставляться перед нами як перед областю з точки зору покращення інфраструктури, залучення переробної та аграрної галузі та які зобов’язання бере на себе залізниця на території Тернопільської області. Про результати роботи проінформувати окремо».