Головна Новини Петро Порошенко дав орден політв’язню з Тернополя (фото)

Петро Порошенко дав орден політв’язню з Тернополя (фото)

Політв’язня з Тернопільщини Ігора Олещука Президент Петро Порошенко з нагоди 25-ї річниці Незалежності України нагородив орденом “За заслуги ІІ ступеня”.

“Сьогодні Президент України Петро Порошенко під час вручення відзнак видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України нагородив уродженця Збаразького району, багаторічного політв’язня, громадського діяча та патріота Ігора Олещука орденом “За заслуги ІІ ступеня”” – повідомив Степан Барна.

У свою чергу, Ігор Олещук привітав усіх присутніх із 25-річницєю Незалежності. «Мені вже пішов 86 рік. Я не думав, що коли мені в 1948 році дали 25 років – малолітньому в’язню, який відбував термін покарання на Воркуті, – що я буду в найдостойнішому залі отримувати нагороду від Українського Президента. Це дуже приємно», – сказав він. Колишній політв’язень відзначив активну участь Президента України в розбудові Української держави –відходу від комуністичного минулого і створенні європейської держави. «Знаємо, що це непроста робота, бо ми у своїй визвольній боротьбі це пройшли», – зазначив Ігор Олещук. Він також звернувся до Президента з проханням посприяти в ухваленні змін до закону України про реабілітацію жертв політичних репресій.