Головна Новини Петриківський обласний геріатричний пансіонат 14 днів перебуватиме на ізоляції

Петриківський обласний геріатричний пансіонат 14 днів перебуватиме на ізоляції

Петриківський обласний геріатричний пансіонат 14 днів перебуватиме на ізоляції. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами голови Тернопільської облдержадміністрації Володимира Труша, разом з підопічними у пансіонаті перебуватимуть і 25 працівників. Усі вони пройдуть ПЛР-тестування.

Стан більшості хворих задовільний. Один підопічний у важкому стані, проте його стан не пов’язаний з захворюванням на коронавірус. Пацієнта переведено на стаціонарне лікування. Інше рішення комісії стосувалося відкриття обласної університетської лікарні для надання допомоги хворим на COVID-19, – інформують в  ОДА.

Таке рішення прийнято у зв’язку з нестабільною ситуацією із поширенням в області COVID-19 та збільшенням випадків госпіталізації хворих у важких станах.

Начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський поінформував, що геріатричний пансіонат забезпечений продуктами харчування й лікарськими препаратами у достатній кількості.

«Розмежовано хворих і здоровий підопічних пансіонату. Також забезпечуємо персонал усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Окрім цього прийнято рішення про додаткове забезпечення захисними костюмами й масками», – зазначив Вадим Боярський.