Головна Новини Перші підсумки проведення ЗНО на Тернопільщині

Перші підсумки проведення ЗНО на Тернопільщині

У ЗНО з української мови і літератури взяли участь 5545 учасників (96,6%), з англійської мови 1673 (94%), з математики – 2120 (95%), з історії України – 4583 (95%).
Про це повідомила начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.
«На Тернопільщині створено 28 пунктів тестування (ПТ), на базі яких зареєстровані учасники складають тести з навчальних предметів. Зокрема, з українська мова і літератури – 24 пункти, з математики – 8, з історії України – 20, з географії – 11; з біології – 8; з англійської мови – 7. Для складання тестів з української мови і літератури пункти тестування створено в усіх районних центрах та містах обласного значення (крім смт. Підволочиськ, м. Підгайці, м. Шумськ). В окремих територіальних одиницях створено декілька пунктів тестування: м. Бучач – 2,  м. Кременець – 2, м. Чортків – 2,  м. Тернопіль – 12», – зауважила Ольга Хома.
Крім того, для участі в ЗНО зареєстровано шістьох дітей з особливими потребами. Для них в ПТ створено всі умови, зокрема тестування на першому поверсі, використання збільшуваних приладів (лінз) для читання, сурдопереклад. Для окремих категорій дітей з особливими потребами додають додаткових 30 хвилин на виконання тестових завдань.
До слова, 14 червня – ЗНО з фізики, 16 червня – хімії.