Головна Новини Перехрестя вулиць Коперника та Чорновола планується підвищити

Перехрестя вулиць Коперника та Чорновола планується підвищити

 

Нещодавно тернополяни змогли побачити випуск популярного тревел-шоу “Вдома краще! Тернопіль”. Автори програми – відомі мандрівники, які створюють програму “Орел і решка”. Три дні знімальна група досліджувала Тернопіль і шукала туристичні принади міста.

Нам приємно, що наше Файне місто так високо оцінили телемандрівники, адже було озвучено дуже багато приємних слів про різні локації Тернополя. Втім один момент цілком слушно видався журналістам не логічним: мова йде про оновлені ділянки вулиці Чорновола, де обалштована велодоріжка. Дійсно, тут не понижували бордюрів.

Як зазначає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, проєктом передбачено, що перехрестя вулиць Коперника – Чорновола буде підвищеним. Тому відмітки усіх бордюрів зроблені з цим розрахунком. Проєкт мав бути втіленим в цьому році, однак зараз ще тривають перемовини – чи варто піднімати саме перехрестя, чи все ж зручніше буде опустити бордюри до відмітки заввишки 5 см до існуючого асфальту.

“Після перемовин з проєктантами та профільними фахівцями ми приймемо остаточне рішення, – зазначив Олег Соколовський. – Зараз у процесі розробки програма “Доступне місто”, в рамках якої планується у наступному році в Тернополі масштабно понижувати бордюри та облаштовувати пандуси”.

Відтак, пропонуємо тернополянам також надати власні пропозиції для вирішення питання щодо перехрестя вулиць Коперника – Чорновола, а також пропозиції щодо пандусів та пониження бордюрів на інших локаціях міста.

Пропозиції та зауваження надсилайте на електронну скриньку gkge@ukr.net або телефонуйте за номером телефону: (0352)52 58 48.