Головна Новини Переплановувати квартири можна буде по-новому

Переплановувати квартири можна буде по-новому

Проблему перепланування приміщень без відповідних документів підняли на засіданні виконавчого комітету міської ради 11 січня. Як можна її вирішити обговорили під час звіту начальника Михайла Горішного про роботу відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради.

«Я бачив скарги коли перепланування ведеться на перших поверхах і несе загрозу всьому житловому будинку, оскільки порушені несучі конструкції, зауважив Леонід Бицюра, заступник міського голови. – Роботи ведуться без жодних документів. Розумію, що є звернення в управління Нацполіції, але збитки від такої діяльності підприємців, які не розуміють інженерних вимог, можуть бути катастрофічні, аж до зсуву будинку. Тому треба, щоб поліція активніше працювала із такими заявами.».

Михайло Горішний пояснив, що Постанова, якою вони керуються у своїй роботі не дає можливості забороняти перепланування, де є втручання у несучі конструкції. Необхідно прийняти нормативні документи на місцевому рівні.

«У Тернополі є діючий нормативний документ «Правила благоустрою», – зазначив Сергій Надал. – Готуйте свої пропозиції, які зміни внести, і подавайте на сесію. Сесія це прийме і затвердить, тому що такі випадки про, які говорить Леонід Бицюра масові, коли ви приходите на перевірку, підприємець «начудив», але показав довідку і ви нічого не можете зробити, і роботи ведуться далі, і поліція на це все не реагує.».

У результаті обговорення міський голова дав протокольне доручення підготувати проект рішення про внесення змін до «Правил благоустрою» щодо озвученої проблеми.