Головна Новини Перед виборами мешканців Тернопільщини просять посидіти годину без світла

Перед виборами мешканців Тернопільщини просять посидіти годину без світла

Закликаємо жителів Тернопільської області обійтися без світла упродовж години  та 30 березня 2019 року о 20:30 год. символічно вимкнути  світло в домівках та на робочих місцях,спорудах  беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.

 Більше десяти років у всьому світі відбувається екологічна акція “Година Землі”. Сьогодні вона вважається наймасовішою в історії людства, повідомляє Укрінформ.

Година Землі – це міжнародна акція, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), під час якої люди, організації та комерційні установи на одну годину вимикають зайве освітлення й електроприлади як символ їх єднання і прихильність до збереження планети. Захід спрямовано насамперед на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі (наслідків зміни клімату, згубної людської діяльності тощо), змусити людей задуматися і зупинити деградацію природного середовищ планети.

Згідно з даними Звіту WWF про Живу Планету, зараз людство споживає в 1,6 рази більше, ніж може забезпечити Земля. Тобто, нам потрібна не одна, а 1,6 планети для підтримки життєдіяльності. І з кожним роком ситуація все погіршується: людство викидає більше вуглекислого газу в атмосферу, ніж океани і ліси можуть поглинути, виснажує рибні запаси і вирубує дерева швидше, ніж вони зможуть народитися і вирости, виробляє більше сміття, ніж планета може “переварити”. Це призводить до зникнення лісів, нестачі продовольства, закислення океану, вимирання тварин та ін.

Наша країна не стоїть осторонь екологічних проблем і, звичайно ж, підтримує світовий рух із захисту довкілля ось уже десятий рік поспіль. З 2009 року українці в багатьох містах на годину гасять світло у своїх будинках, роблячи внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації країни.

Цього року екологічна акція „Година Землі” відбудеться у всьому світі 30 березня. Зокрема виключити зайве освітлення й електроприлади потрібно з 20:30 до 21:30. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови  зв’язок із Землею”). Як зазначають організатори, вони спробували перевести на сучасний лад повідомлення: людина сьогодні відірвана від Землі, тому ми запрошуємо усіх відновити зв’язок і почати піклуватися про природу навколо.

Закликаємо жителів Тернопільської області обійтися без світла упродовж години  та 30 березня 2019 року о 20:30 год. символічно вимкнути  світло в домівках та на робочих місцях,спорудах  беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня, повідомляє Укрінформ.