Головна Новини Передноворічна «Ранкова кава» у Тернополі пройшла під гаслом «Дива бувають»

Передноворічна «Ранкова кава» у Тернополі пройшла під гаслом «Дива бувають»

Двадцять другого грудня у ресторані «Forum hall» відбулася остання у цьому році святкова зустріч для найкращих жінок Тернополя та України – «Ранкова кава», ініціатором та організатором якої є ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області».  Цього разу організатори зробили все можливе, щоб максимально втілити потенціал проекту, який накопичувався впродовж всіх попередніх зустрічей. Першими подаруночками, які очікували на гостей вже на святкових столах,  були доброзичливі новорічні прогнози та побажання, вигадані талановитою Оксаною Жук. А маленькі баночки оригінальних смаколиків від фірмового магазину домашньої консервації  «Fruit Art» дозволили кожній гості поділитися солодким настроєм із членами своєї родини.

«Різдво є кожного разу, коли ти посміхаєшся твоєму ближньому»

Як зазначила президент громадсько організації Ірина Демкура, «Ранкова  кава» –  це не просто жіночі посиденьки.

«Тут ви можете зайти своє бачення світу, знайти свій шлях,  партнерів по бізнесу. Важливо те, що ми зустрічаємося та спілкуємося, адже під час наших зустрічей кожна учасниця може відшукати сій потенціал та союзниць у будь-якій справі.  Ми хочемо дарувати вам цю можливість – спілкуватися та реалізовуватися. Я не буду нічого бажати від себе, я просто зачитаю декілька слів від Матері Терези, бо це найкращі слова, які сьогодні можна почути: «Різдво є кожного разу, коли ти посміхаєшся твоєму ближньому та простягаєш йому руку. Різдво є кожного разу, коли ти мовчатимеш, щоб вислухати іншого. Різдво є кожного разу, коли ти розділяєш надію з тими, хто пригнічений і покинутий. Різдво є кожного разу, коли ти покірно визнаєш твої обмеження та твої слабкості. Різдво є кожного разу, коли ти дозволяєш Господеві знову народитися, щоб дарувати Його іншим», – підсумувала Ірина Демкура.

Віце-президент  Наталя Овсейко підтримала пані Ірину зазначивши, що добро має місце на кожній «Ранковій каві». «Думаю, що частинку цього тепла та добра, які панують в залі, ми зможемо передати тим особливим діткам, які його потребують. Ці частинки щастя повернуться до вас обов’язково! Кажуть, що доброта – це не слабкість, це рідкість. В нашій громадській організації це не рідкість, а норма», – резюмувала Наталя Овсейко.

З привітальними словами виступили також віце президенти Ірина Руда та Альона Шкільна, які оригінально привітали всіх присутніх із прийдешніми святам та побажали здійснення всіх мрій та реалізації всіх задумів.

У своєму вітальному слові віце-президент ГО Тетяна Фарина зазначила, що насамперед бажає присутнім самореалізації. «Сьогодні новий день – подивіться на себе по-новому, відкрийте себе по-новому – як жінку-особистість. Любіть себе, надихайте нас, а ми будемо надихати вас, і  разом ми досягнемо успіху!»

Незмінна ведуча заходу Ольга Навроцька попросила присутніх жінок мріяти, щоб там не було, адже впевнена – мрії збуваються:

«Ми працюємо безкоштовно, на громадських засадах, з любов’ю і трепетом, – почала вона. – Бо «тому хто не зазнав науки добра, інша наука буде йти на шкоду». Добром треба ділитися, і я радію, що ви творите це добро разом з нами.  Бажаю продовжувати мріяти, як в дитинстві. Адже тоді мрії здійснювалися, здійсняться і зараз.  Я, приміром, в дитинстві мріяла, що буду мати будиночок, а в ньому-  підвал, де виготовлятиму варення і буду клеїти наклейки на банки. Зараз я вже не встигаю клеїти наклейки, а варення розлітається у Львів, Мелітополь, Київ! Моя мрія збулася! Мрійте, що б там не було, стисніть міцно свою мрію у кулак і вона обов’язково здійсниться!»

Дива бувають!

Напрямок, який очолює Олеся Чванкіна стосується благодійності, то ж у своєму вітальному слові вона розповіла про те, що представниці громадської організації вирішили втілити бажання особливих діток, створивши унікальне «Дерево бажань». Це новорічна ялинка, але прикрашена не кульками, а листами  від діток з обмеженими можливостями. Листів назбиралося близько двох десятків, і у кожному були описані побажання дитинки, а також прикріплене її фото.

«Ми оцінили величину ваших сердець, адже усі подарунки з «Дерева бажань» придбали саме ви, – розпочала Олеся Чванкіна, – Ми свідомо обрали повноцінні сім’ї, які виховують діток з особливими потребами, а не дітей сиріт. Адже у передсвятковий період дітки-сироти не обділені увагою, а нам хотілося б підтримати саме сім‘ї, які виховують особливих діток, щоб подарувати їм увагу та моральну підтримку. У діток, побажання яких були вивішені на ялинці, складні діагнози – синдром Дауна та складні форми ДЦП. Побажання щодо подарунків у них доволі прозаїчні і по-справжньому дитячі: пластмасова машинка, мольберт та приладдя для малювання, зимова куртка та кросівки, конструктори, книжки та ляльки тощо. Настільки, здавалося б,  прості речі зробили їх щасливішими. За це і дякуємо кожній жінці, яка долучилася до акції і придбала свій подаруночок для цих діток».

Жінка третього тисячоліття – Юлія Юдіна

Впродовж року, що минає, ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» організувала ряд зустрічей із винятковими жінками. Тернополянок та гостей з інших міст і областей надихали спікери Олена Білявець, співвласник ТМ «Мамин хліб», Наталія Мехарлієва, засновник дитячого телебачення «Вуаля», Ольга Вінник, майстер міжнародного класу з візажу, Лариса Овчарук, бізнес тренер, консультант з особистого бренду, Оксана Полонець, дизайнер міжнародного рівня, Оксана Матвєєва, дипломований фут-блогер, Вікторія Корольова, фітнес тренер, авторка власної системи занять спортом. На передноворічну зустріч організатори запросили неймовірно харизматичну, шалено енергійну та позитивну Юлію Юдіну.

Юлія Юдіна – експерт-консультант світського, ділового та протокольного етикету, консультант по іміджевим стратегіям позиціонування, організатор заходів державного і міжнародного рівнів, в тому числі прийомів в консульствах і дипломатичних представництвах, фахівець з впровадження сервісних програм і програм лояльності.
Постійний Експерт каналу 1 + 1 програми «Сніданок з 1 + 1», серії ефірів «Оглядач», канал «Прямий», ефіри – «Громадське», «Європа плюс», «Столиця», радіо і ТБ «RTI – Вільні люди», експерт-консультант «Комсомольская правда в Україні», консультант з етикету телевізійних і кінематографічних проектів, володар Всеукраїнської премії «Жінка третього тисячоліття» тощо.

Спікер вибудувала реальну історію про похід на бал, яку слухачам легко було візуалізувати та запам’ятати. Йшлося про етикет в супроводі чоловіка, спеціальні предмети трапези, про те, як користуватися сумками і клатчами. Розповіла Юлія Юдіна про золоті правила дрес-кодів,  а також поділилася секретами особистого магнетизму в спілкуванні. Особливу зацікавленість у присутніх жінок викликала інформація про використання компліментів у діловому і світському спілкуванні, а також про мистецтво дарувати подарунки. Спікер настільки припала до душі присутнім, що її довго не відпускали, відмовившись навіть від традиційного для «Ранкової кави» розіграшу призів. Натомість Юлію Юдіну засипали питаннями, через що зустріч затягнулася значно довше, аніж було заплановано. Направду вражаюча та харизматична, вона ще довго відповідала на запитання гостей «Ранкової кави» та залишила лише найкращі враження выд зустрічі.

Учасниці презентували себе та свої таланти

Оскільки серед гостей заходу є багато майстринь та творчих особистостей, то для них діяв спеціальний виставковий зал, де всі охочі могли побачити їхні вироби, а майстрині – безкоштовно зробити промоцію своїх виробів. Зокрема, свої роботи на виставці презентувала майстриня Ольга Гасай. «Ляльки та іграшки – це те, що приносить радість як при роботі над ними, так і від того, що вони тішать своїх майбутніх господарів. Завжди намагаєшся вкласти частинку душі в кожну роботу: будь то авторська лялька чи зайчик, або навіть ведмедик. Вони наповнюють будинок теплом і гармонією, прикрашають все і завжди», – каже вона.

Майстриня, Тетяна Демчук розповіла, що займається точковим розписом кераміки. «Мої вироби – це декоративні тарілки, розписані в техніці “point-to-point” акриловими контурами та фарбами, прикрасять інтер’єр. “Вишиванка на кераміці” є чудовим подарунком». Свої чудові роботи презентували також майстрині Тетяна Охрицька, яка валяє з вовни та виготовляє унікальні прикраси, Ліліана Антонів, яка захоплюється вітражним розписом,  Олександра Луканюк, яка дуже любить вишивати блузки в техніці «ришельє» та Оксана Захаревич, яка представила робити осіб з розумовою неповносправністю спільноти “Лярш-Тернопіль”, що працюють на майстерні “Вертеп” та виготовляють різноманітні вироби, зокрема, мило та свічки.

Сповнені враженнями від неймовірної зустрічі розїхалися по своїх домівках гості «Ранкової кави». А тим часом організатори уже обдумують сценарії наступних зустрічей, відвідати які може кожна жінка. Про деталі усіх зустрічей та теми наступних заходів можна дізнатися на сторінці ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» у Фейсбук. Також тут можна дізнатися про умови реєстрації на захід.   Можливо, участь у «Ранковій каві ділової жінки» стане саме вашим першим кроком до мрії?