Головна Новини Перевірка підозрілих громадян та забезпечення правопорядку: добробат «Тайфун» продовжує працювати в Тернополі

Перевірка підозрілих громадян та забезпечення правопорядку: добробат «Тайфун» продовжує працювати в Тернополі

Понад 4 місяці про безпеку та порядок у Тернополі дбає добровольчий батальйон «Тайфун». Бійці добробату щоденно патрулюють місто та виявляють десятки порушників. І йдеться не лише про недотримання вимог комендантської години.

Від початку місяця під час патрулювань найбільше порушників продовжують виявляти під час комендантської години. Чимало громадян не лише перебувають на вулицях в заборонений час, а й порушують інші вимоги – порушують громадський спокій та розпивають алкогольні напої.

Ще одна проблема в нашому місті – обіг наркотичних та інших заборонених речовин. Варто зауважити, що бійці добробату «Тайфун» успішно ведуть боротьбу з цим явищем та затримують і передають поліції осіб, які займаються торгівлею та розповсюдженням наркотиків.

До прикладу, за минулих два тижні затримали 10 осіб, які мали при собі заборонені речовини.

Загалом впродовж цього періоду бійці спільно з поліцією провели понад 150 профілактичних бесід з порушниками комендантської години, йдеться в одному з дописів на сторінці батальйону в соцмережах:

– провели понад 100 профілактичних бесід з громадянами, які перебували на вулиці під час комендантської години;

– виявили на вулицях міста більше 70 осіб в стані алкогольного чи іншого сп’яніння;

– затримали більше 50 осіб, які порушували громадський спокій та порядок. Зауважимо, серед затриманих майже 20 осіб вже перебувають на обліку в поліції;

– затримали 10 осіб, які мали з собою наркотичні чи інші заборонені речовини;

– перевірили 10 осіб, які перебувають під домашнім арештом;

– продовжуємо і перевірку водіїв, які можуть бути нетверезими;

– виявили дитину, яка перебувала в розшуку. 14-річна киянка втекла з дому та прямувала до кордону з Польщею. Знайшли дівчинку на залізничному вокзалі у Тернополі та передали поліції. З нею все добре.

Додамо, нерідко на вулицях міста бійці добробату зустрічають людей, яким потрібна допомога. Часто, це люди похилого віку. Тому в батальйоні просять громадян не бути байдужими та допомагати тим, хто цього потребує чи викликати правоохоронців.

Нагадуємо, під час комендантської години, пересуватися містом без спеціального дозволу заборонено. Також зараз всі громадяни повинні мати при собі документи, які посвідчують особу. Тих, хто не має з собою документів – передають поліції для встановлення особи.