Головна Новини Перевірили якість води у водоматах Тернополя

Перевірили якість води у водоматах Тернополя

Спеціалісти Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 25-го березня відбірали взірці питної води у водоматах «Долина плюс» (ФОП Стецина О. В.), «Водограй – 2700 БС» (ФОП Шмігельський А. І.), «Джерело Зарваниці» (ТзОВ « Агроком») та ФОП Іваницький Я. І. на території м. Тернополя.

За результатами санітарно-хімічних, органолептичних, мікробіологічних та токсикологічних досліджень відхилень не виявили. Вищевказані взірці відповідають санітарно-гігієнічним вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

На виконання Рішення Ради національної безпеки та оборони від 13.03 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента від 13 березня №87/2020 року, статті 39 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Протоколу від 16.03.2020 року №9 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації та Доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16.03.2020 року № 601-10.1/15, постійно здійснюється посилений контроль над якістю та безпечністю питного постачання в області.