Головна Новини Перевізники сплатять більше 60 тис грн за руйнацію доріг Тернопільщини понаднормовими вантажами

Перевізники сплатять більше 60 тис грн за руйнацію доріг Тернопільщини понаднормовими вантажами

Прокуратурою області та Тернопільською місцевою прокуратурою подано до суду позови в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.
Встановлено, що у 2018 р. п’ятьма суб’єктами господарювання здійснювалось перевезення вантажу по території Тернопільської та Волинської областей з перевищенням нормативно допустимих параметрів ваги без отримання відповідного дозволу на такий рух. З метою відновлення руйнації доріг, до якої призводить перевезення таких вантажів, законодавством передбачено стягнення з перевізників плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.
Однак, вказану плату суб’єкти господарювання добровільно до Державного бюджету України не внесли, що і слугувало підставою для звернення прокуратури до господарських судів.
За результатами розгляду судами чотирьох позовів боржниками добровільно сплачено 24 тис грн, стягнуто в дохід бюджету понад 47 тис грн, ще один позов на суму 18 тис грн перебуває у провадженні.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області