Головна Новини Переваги великих низькопідлогових автобусів

Переваги великих низькопідлогових автобусів

Тернополянин, який пересувається на візку, проінспектував автобус 35-го маршруту.

Віктор Старущак, який пересувається на візку, перевірив водія великого низько підлогового автобуса 35-ї маршруа у Тернополі. Чоловік зняв на відео свою поїзду в автобусі.

Чоловіка з обмеженими можливостями Віктора Старущака хвилювало, чи опустять йому пандус у новому автобусі чи ні. Як виявилося, його побоювання були марними. 

Чоловік дочекався на 35-й автобус на зупинці біля Кооперативного коледжу. Як саме він опинився у громадському транспорті — не зафільмував, проте вже на зупинці неподалік готелю Галичина Віктор скористався спеціальною кнопкою, чим повідомив водія, що готується до зупинки.

Водій, у свою чергу, опустив пандус, що й передбачають його службові інструкції. Пан Віктор щиро подякував водієві за його роботу. 

З великими низькопідлоговими автобусами в Тернопіль прийшов справжній сервіс для людей з обмеженими можливостями.

Довідка:

Основні переваги для міста та містян від закупівлі низькопідлогових комунальних автобусів:

  1. Комфорт. Саме так, комфортний громадський транспорт, просторий салон, чистота – це перевага низькопідлогових автобусів.
  2. Доступність низькопідлогових автобусів для людей з інвалідністю. Люди з інвалідністю мають вільно користуватися транспортом щодня.
  3. Усі пільгові категорії без обмежень, а також пенсіонери, учні та студенти щодня їздять у комунальних автобусах і тролейбусах БЕЗКОШТОВНО.
  4. На зупинках громадського транспорту частково встановлено монітори з похвилинним розкладом. 
  5. Підконтрольність комунального транспортного підприємства міській раді. 

Тому міська рада продовжує працювати, щоб у Тернополі було більше великих і комфортних автобусів. Вже незадовго очікуємо на нові автобуси для Тернополя. Місто зацікавлене купувати більше транспорту однієї марки, бо їх обслуговування стандартизоване і, відповідно, дешевше.

За матеріалами Тернопільських ЗМІ.