Головна Новини Пенсіонерів продовжують “розводити” шахраї

Пенсіонерів продовжують “розводити” шахраї

телефонДва випадки телефонного шахрайства зареєстрували за минулу добу правоохоронці Тернопільщини. В обох потерпіли пенсіонерки. Тернополянка віддала аферистам 500 доларів, а жителька Борщівського району – 1500 гривень.

Схеми, за якими ошукали жінок, ідентичні. До пенсіонерок зателефонували вночі і повідомили, що їхні сини вчинили дорожньо-транспортні пригоди. За вирішення питання з міліцією потрібно заплатити гроші. Замість того, щоб зв’язатися з родичами і перевірити отриману інформацію, жінки почали виконувати умови аферистів.

Тернополянка передала незнайомому чоловікові, який прийшов до неї додому, майже 500 доларів. А мешканка Борщівського району винесла водію таксі 1500 гривень.

Те, що стали жертвами шахраїв, жінки зрозуміли лише після того, коли зв’язалися зі своїми синами. Останні запевнили, що з ними усе гаразд і вони всю ніч були вдома. Про факти шахрайств повідомили правоохоронців. Зловмисників розшукують.

Міліціонери вкотре звертаються до жителів області не довіряти телефонним незнайомцям. Не панікуйте і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Якщо вам телефонують нібито з міліції, з’ясуйте особисті дані людини, яка вам дзвонить (прізвище, звання, де працює), у якому саме відділку знаходиться ваш родич, що і де він скоїв.

Обов’язково перетелефонуйте в міліцію, щоб пересвідчитись у достовірності інформації.

За словами керівника сектору психологічного забезпечення УМВС України в Тернопільській області Михайла Козюка, у всіх ситуаціях варто зберігати спокій та діяти виважено. Як стверджують психологи, шахраїв відлякують саме впевнені у собі та наполегливі люди.