Головна Новини Педагогам на Тернопільщині не платили заробітну плату з лютого

Педагогам на Тернопільщині не платили заробітну плату з лютого

Критична ситуація із виплатою заробітної плати склалася у державному навчальному закладі «Кременецький професійний ліцей» у зв’язку із передачею у 2016 році фінансування закладів ПТНЗ на місцеві бюджети.

Вичерпавши усі можливі заходи громадського впливу, первинна профспілкова організація цього навчального закладу вирішила розпочати процедуру входження у колективний трудовий спір. Адже станом на 01.05.2016 заробітну плату заборговано 115 особам (всього у колективі 118 чоловік) на суму 467914,25 гривень.

Розпорядженням Національної служби посередництва і примирення у Тернопільській області від 04.05.2016 р. №135-р зареєстровано колективний трудовий спір (конфлікт) між найманими працівниками та адміністрацією державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» з такими вимогами:

1. Погасити заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками за період роботи з лютого по 15 квітня 2016 року.

2. Забезпечити виконання статті 115 Кодексу законів про працю.

3. Забезпечити виконання п. 4.8. Колективного договору державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» щодо нарахування компенсації працівникам у зв’язку з порушенням термінів виплати заробітної плати.