Головна Новини Патрульні повертають довіру до правоохоронців?

Патрульні повертають довіру до правоохоронців?

Результати роботи за 100 днів оприлюднили в Управлінні патрульної поліції міста Тернополя. Щодня патрульні слідкують за дотриманням правил дорожнього руху, порядком у громадських місцях, надають допомогу тим, хто її потребує, затримують злочинців. Що вдалося зробити за цей час розповів начальник патрульної поліції Володимир Струк.

«Кількість звернень на лінію «102» збільшилась, – розповів посадовець. – Це означає, що рівень довіри до нас росте. Багато викликів є на сімейні сварки, непорозуміння між сусідами. Наприклад, нещодавно чоловік викликав поліцію, тому що жінка сильно побила його молотком для відбивання м’яса. Причиною бійки стали ревнощі, як ми зрозуміли, безпідставні. Чоловік зняв побої, але відмовився писати на дружину заяву, вони помирилися. Чоловік 1994 року народження, а жінка – 1996.

За цей час знайшли 14 осіб, які перебували у розшуку за кримінальні злочини, двоє молодих людей, які ухилялися від строкової військової служби. Крім того, склали 116 адмінпротоколів за дрібне хуліганство, 287 – за розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях та появу у громадських місцях у нетверезому стані, 28 – за непокору вимозі поліцейського.

Значна частина зафіксованих порушень – це порушення правил дорожнього руху. Водії залишають авто у невстановлених місцях в центрі міста, заїжджають під заборонений знак, їдуть на заборонений сигнал світлофора, багато з них не використовують поясів безпеки. Нами було складено 6 тисяч 515 адмінматеріалів на суму 1 мільйон 778 тисяч гривень. З цієї суми вже сплачено 1 мільйон 420 тисяч – це 80% усіх накладених штрафів. Високий рівень сплати штрафів зумовлено тим, що більшість екіпажів мають мобільні термінали, через які порушники на місці розраховуються банківськими карточками. 128 протоколів склали за керування транспортним засобом у нетверезому стані: 4 в стані наркотичного сп’яніння та 124 – алкогольного. Є ріст ДТП, порівняно з тим же періодом минулого року. Оформлено 274 транспортні пригоди, з них – 61 з потерпілими, 67 травмовано, 1 людина загинула. Це було на Живова, коли водій у нетверезому стані зіткнувся з іншим авто, його занесло на узбіччя, де він збив жінку, яка померла у кареті швидкої.

Ми виявили 5 випадків незаконним заволодінням зброєю та вибухонебезпечними предметами, три випадки незаконного обігу наркотичних засобів. Під час забезпечення громадського порядку по гарячих слідах розкрили 76 злочинів, в основному крадіжки – 28, є підробки документів, в тому числі на транспортні засоби. Як повідомляли раніше, ми створили велобазу, у якій вже зареєстровано більше 200 велосипедів. І це дуже дієво. Якщо брати статистику за попередні роки, то зараз зменшилась кількість крадіжок. Завдяки велобазі нами було знайдено один велосипед, який вкрали з вулиці».

У вільний від роботи час, як зазначив Володимир Струк, патрульні займаються спортом, зокрема, футболом, вивчають тактику, бойові мистецтва, екстремальне водіння. А ще беруть участь у Всеукраїнській акції «Здай кров – врятуй людину.».