Головна Новини Патрульна поліція просить в області 1,5 мільйони на ремонт у кабінетах

Патрульна поліція просить в області 1,5 мільйони на ремонт у кабінетах

Депутат Тернопільської обласної ради від ВО Свобода Володимир Бобко обурений тим, що поліцейські просять з обласного бюджету гроші на ремонт у кабінетах, при тому що дають офіційну відповідь обласним законотворцям, що їм не підчиняються і звітувати не збраються.

Про це він написав у себе на сторінці у фейсбук.

“У країні в якій коштів на поліцію виділяють більше, ніж на армію, у час повноцінної війни із московією — явно щось не так.
Лише в рядах нової поліції могли появитися люди ганебно звільнені з міліції. Лише наша поліція могла стати разом із тітушками проти ветеранів російсько-української війни на захист московських провокаторів, лише наша поліція могла дозволити собі розганяти блокувальників торгівлі із агресором…
Що ж стосується нашої, Тернопільської, поліції, то вона взагалі офіційно відповідає на депутатський запит, що не підпорядковується Головному Управлінню Нацполіції в Тернопільській області, а сам начальник поліції відмовляється звітувати перед депутатським корпусом. А питань до нової поліції більше ніж достатньо, але задати їх нікому, бо найвищий орган місцевого самоврядування області виявляється немає права задавати незручні запитання приватній охороні влади.
Чого лише варта епопея з колишнім міліціонером, який у стані сп’яніння вчинив ДТП і кинув помирати 18-річну дівчину у Збаражі:

 

 

Висновок службового розслідування підтвердив факти викладені у цій статті, але начальник поліції Струк В.В. має свою власну думку щодо набраних працівників.
Наглість друге щастя, тому йому нічого не заважає просити кошти на свою столичну структуру в дотаційної області. Вимагають кошти на програми сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громад на території Тернопільської області. Кошти просять не на відеокамери, чи якесь спецобладнання, а лише на ремонт власних кабінетів більше як 1.5 млн. грн… Яким чином нова побілка в кабінеті начальника хлопчиків із мигалками повинна покращити безпеку тернополян відповіді я не дочекався. На мить навіть здалось, що у Тернополі уже завершили обласну бібліотеку, відремонтували театр, усі школи, садочки, лікарні, ФАПи, клуби забезпечені всім необхідним і ми можемо вільно роздавати такі суми на нашу, не свою, поліцію…
Загалом, мені вдалося вчасно спам’ятати своїх колег по сесійній залі – обласних депутатів, внісши зміни в згадану програму, та викреслити з програми сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громад на території Тернопільської області пункти 4 та 5, тим самим зекономивши для області понад 1 500 000 грн. Впевнений, що якщо патрульна поліція підпорядковується та підзвітна лише Києву, то і фінансуватись вона повинна теж саме звідти. Ми ж маємо багато інших обласних об’єктів для котрих ці півтора мільйона зайвими не будуть, а робота патрульної поліції без них точно не зміниться!”