Головна Новини Патрульна поліція застерігає водіїв великогабаритних автомобілів

Патрульна поліція застерігає водіїв великогабаритних автомобілів

Управління патрульної поліції Тернополя повідомляє, що з початком жнив частішають порушення перевезення вантажів транспортними засобами, вага яких з вантажем перевищує 40 тонн. А за це передбачена адміністративна відповідальність. Бо така великогабаритна сільськогосподарська техніка сприяє руйнуванню автомобільних доріг. Відповідно створюється небезпека для інших учасників дорожнього руху.
Відповідно до пункту 22.5 Правил дорожнього руху України за спеціальними правилами здійснюється рух транспортних засобів у разі, коли хоч один з їх габаритів перевищує за шириною 2,6 м, за висотою від поверхні дороги – 4 м, за довжиною – 22 м, фактичну масу понад 40 т, навантаження на одиночну вісь – 11 т, здвоєні осі – 16 т, строєні – 22 т або якщо вантаж виступає за задній габарит транспортного засобу більш як на 2 м.
У випадку перевищення цих норм варто звертатися за дозволом до єдиного дозвільного центру надання адміністративних послуг Тернопільської міської ради, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 6.
Порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами – тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн.) і на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян – суб’єктів господарської діяльності – сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн.) ‪#‎ternopilpolice‬