Головна Новини Пасічники Тернопільщини взяли участь у прощі до Зарваниці

Пасічники Тернопільщини взяли участь у прощі до Зарваниці

29 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ІІ Всеукраїнська проща пасічників, участь у якій взяли кілька сотень бджолярів з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Рівненської та Волинської областей. Очолив паломництво голова Всеукраїнського громадського об`єднання «Спілка пасічників України» п. Володимир Стретович. Організаторами стали п. Юрій Березовський, голова громадського об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» та Комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Перед Божественною Літургією, з якої традиційно розпочинається кожне паломництво, адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич освятив велику воскову свічу, подаровану пасічниками. Відтак бджолярі взяли участь у Богослужінні, яке о. Дмитро Квич відслужив разом з о. Олегом Ангельчуком, священиком Івано-Франківської архиєпархії. По завершенні о . Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка)привітав всіх учасників паломництва та подякував за добру традицію спільно молитися у святому місці в наміренні своїх родин та отримати благословення на працю, яку вони здійснюють кожного дня.

Також відбулося освячення води, молитва на Хресній дорозі. На завершення паломникам відвідали унікальний комплекс споруд «Український Єрусалим».